Author Topic: No Decimal Places in Extend Column  (Read 11297 times)

Offline Darren

  • Newbie
  • *
  • Posts: 23
    • View Profile
No Decimal Places in Extend Column
« on: March 07, 2011, 04:37:52 AM »
Hi Ronald,

In Tax & Precision I am able to change decimal places for quantity, but not for extended column, thus all my prices are round up to the mearest $ with no decimal places. How can I change this?

Thanks,

Darren

Offline ronaldrwl

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1676
    • View Profile
Re: No Decimal Places in Extend Column
« Reply #1 on: March 07, 2011, 06:47:26 AM »
The currency format is set by the Windows OS.  Use the Windows, Control Panel / Regional & Language Options to set your currency format, date format, and currency symbol.

Offline Darren

  • Newbie
  • *
  • Posts: 23
    • View Profile
Re: No Decimal Places in Extend Column
« Reply #2 on: March 08, 2011, 02:38:52 AM »
Thanks Ronald,

I have checked currency,it is all set to 2 decimal places, still same problem. Anything else I can check?

Darren

Offline ronaldrwl

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1676
    • View Profile
Re: No Decimal Places in Extend Column
« Reply #3 on: March 08, 2011, 05:55:48 AM »
Hmm, in the Tax window the "Round Cash Sales" should be set to 0.01

Offline Darren

  • Newbie
  • *
  • Posts: 23
    • View Profile
Re: No Decimal Places in Extend Column
« Reply #4 on: March 10, 2011, 10:02:07 AM »
Thanks for your persistence Ronald, but still no joy here. I set the "Round Cash Sales" to 0.01 and still the same. When I go back to the tax and precision setup, it has changed back to 0 with no .01. If I put in any whole number, it accepts and saves, but the extend column remains with no decimals. I have done a complete uninstall and reinstall with no luck, however when I try to set up on another computer, I have no prolems. Any more ideas? Many thanks, Darren

Offline ronaldrwl

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1676
    • View Profile
Re: No Decimal Places in Extend Column
« Reply #5 on: March 10, 2011, 12:16:47 PM »
You are saying the "Round Cash Sales" will not stay at 0.01?
What is your business name?

Offline Darren

  • Newbie
  • *
  • Posts: 23
    • View Profile
Re: No Decimal Places in Extend Column
« Reply #6 on: March 10, 2011, 10:08:23 PM »
Yes, "Round Cash Sales" will not stay at 0.01 it resets itself to 0. Business name is African Leisure. Thanks Ronald.

Offline ronaldrwl

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1676
    • View Profile
Re: No Decimal Places in Extend Column
« Reply #7 on: March 11, 2011, 01:22:45 PM »
OK, it helps to know when you are using an old version.  I'm curious to know how is it that you've been using this for 2 years without this problem?  I can send you an update.  Send me an email at Support@DenverResearch.com.

Offline Darren

  • Newbie
  • *
  • Posts: 23
    • View Profile
Re: No Decimal Places in Extend Column
« Reply #8 on: March 12, 2011, 01:50:07 AM »
I will do that thanks Ronald. We have been using it as a stand alone system. We made a half-hearted effort to get it networked but gave up after a couple of attempts. Now we need more workstations up and running, so I am trying to set everything up again, with new prices, new menus etc, on a new server, so when we are ready we can go live straight away. Many thanks for your help.Regards,Darren

Offline Darren

  • Newbie
  • *
  • Posts: 23
    • View Profile
Re: No Decimal Places in Extend Column
« Reply #9 on: March 12, 2011, 02:58:16 AM »
Hi Ronald, Just to report back.... When you mentioned update, I downloaded a version from your website, but still had the same problems. I then went into Region & Language settings ( I am using W7 Pro) to check that they were as I thought. They were, with decimal places set to 2. As an experiment, I changed from the English US Format to English UK Format. Now that seems to have done the trick. Any idea why? Thanks for your help, I will still apprecate the update. Cheers, Darren.

Offline ronaldrwl

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1676
    • View Profile
Re: No Decimal Places in Extend Column
« Reply #10 on: March 12, 2011, 12:53:23 PM »
The curency format is controled by Windows.
« Last Edit: March 31, 2011, 05:22:58 AM by ronaldrwl »

Offline Darren

  • Newbie
  • *
  • Posts: 23
    • View Profile
Re: No Decimal Places in Extend Column
« Reply #11 on: March 13, 2011, 05:13:36 AM »
Yes I understand that, but it would not work in US format. Only when I changed it to UK format. Anyways no worries its sorted now thanks.