Author Topic: Error with Mercury credit card processing in v13  (Read 5551 times)

Offline CareTek

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
Error with Mercury credit card processing in v13
« on: March 26, 2011, 09:33:45 AM »
When attempting to process a credit card, customer gets a pop-up message "Error processing card. Merchant setting requires RecordNo and Frequency."

Customer has version 13, and we installed the DSI ActiveX control specified by Mercury support.

- Customer's Internet connection is working.
- Customer has a valid merchant account with Mercury.
- Verified Merchant ID is correct in Settings -> Payment Methods -> Mercury.
- Verified customer has .NET framework installed (versions 2.0, 3.0, and 3.5 are present).

Looking for further troubleshooting suggestions.

Offline ronaldrwl

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1670
    • View Profile
Re: Error with Mercury credit card processing in v13
« Reply #1 on: March 27, 2011, 05:32:43 AM »
For faster service on weekends send questions by email.  It's much faster.  Does mercury know the account is for ezPower?  I've not seen that message before.
In the Payment Methods window only use the "Credit Card" or "Debit Card" settings for credit cards.  Dont' use "Visa, MC"....
« Last Edit: March 27, 2011, 05:36:42 AM by ronaldrwl »

Offline CareTek

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
Re: Error with Mercury credit card processing in v13
« Reply #2 on: March 27, 2011, 08:13:29 AM »
Does mercury know the account is for ezPower?

Yes.

Quote
I've not seen that message before.

I always seem to get the really unusual problems. :)

Quote
In the Payment Methods window only use the "Credit Card" or "Debit Card" settings for credit cards.

"Cash" and "Credit Card" are the only payment options enabled.

Offline ronaldrwl

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1670
    • View Profile
Re: Error with Mercury credit card processing in v13
« Reply #3 on: March 29, 2011, 10:43:17 AM »
Mercury thinks the account was set up improperly for ezPower.  You need to contact them and tell them ezPower does not support "tokenization".

Offline CareTek

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
Re: Error with Mercury credit card processing in v13
« Reply #4 on: March 31, 2011, 08:10:29 AM »
Yes, that's exactly what it was.

Once Mercury fixed the account setup on their end, it just started working.